Blogit > terhi tukevan turinat > shokki herätys

shokki herätys

viikko sitten menin ensi kertaa kuntosalille, minulle tehtiin kehoanalyysi.kuusi vuotta olin karttanut vaakaa, peilejä, näyteikkunoita, luoden mielikuvan päähäni hoikasta olemuksesta.vaateethan vain kutistuu pesussa tai ovat aivan väärin koko merkitty kaupassa. minunko koko muka 50..se oli virhe..sen täytyy olla 40-42..ostin usein liian pieniä vaatteita, jota eivät" yllätys yllätys" mahtunut päälle. ylipainon tunnnustaminen on vaikea..kuten alkoholitille tunnustaminen- olen alkoholisti- niin lihavalle sama- olen lihava..totuutta ei päässyt karkuun kun astui keho mittari vaakaa..painoa 100.5 ja pituutta 176..siinä se oli! en ole eläissäni painanut niin paljon..shokki!! samalla selvisi että olin muutenkin huonossa kunnossa, arvoissani oli vain punaisella huutomerkkillä huomioitavaa..lähestyvä diabetes..ym...shokki jälkeen alkoi tarmo..joka päivä olen nyt urheillut kuin hullu ja todennut sen tosiaaiasa, en ole niin hyvässä kunnossa kuin luulin..kuka nyt ei jaksais polkea kuntopyörää 10 minuutti..no minä!! no,,viikko treenia takana, kilojahan on täytynyt lähteä ainakin 5..eikö?? tänään vaakaan..paino 100,6..siis hä!!!!!!!
kaikki treeni turhaako??? sit hokasin, kuin lamppu pään päällä..mun täytyy kiinnitää huomioon ruokavalioonkin..ne eiliset kakut, keksit, karkit...voi voi voi...nyt tarkka dietti päälle ja potku persuuksiin...

17.06.2012 12:50 kirjoittanut: terhi tukevan turinat

Kommentit (3)

Totta aivan puhut asiaa tuosta ruokavaliosta! Itselle kävi sama shokki hyvännäköisen lääkärinvastaanotolla. (179/89kg) Siitä meni jonkin aikaa että sain motivaation. Nyt on mennyt suurinpiirtein 9kg alaspäin helmikuusta lähtien. hitaasti mennään, jotta muutoksesta tulee pysyvä! '(ja on sitä naposteltukin..) hyvä tahti on tiputtaa pianoa 0.5-1kg viikosssa! Ja syödä terveellisesti ja paljon proteiinia ( jotta lihas ei katoa ).

Patrik Borg kertoi laihdutuksesta yleareenassa: pitää tehdä sellaiset muutokset mitä on valmis noudattamaan seuraavat 5 vuotta. ettei ajattele loppuelämää vaan 2,3 ja viiden vuoden avulla. (siitä sitten siirtyy toivottavasti loppuelämän projektiksi. :) Hyvä juttu oli, etsin sulle linkin. Kuuntele ihmeessä.
http://areena.yle.fi/radio/1378744/

(eläkä niitä pussikeittoja sorru syömään. ei terveellistä ja lisäksi, keittojen aikana katoaa vain nesteet., tuleva takaisin usein korkojen kera..)
Siitä 10minuutista se lähtee. Mieti että jos joka päivä teet sen kuukauden ajan. niin jo parin viikon päästä jaksat enemmän.Sitä nopeammin kunto kohenee, mitä enemmän korkeilla (80-100% syke) ja matalilla sykealuella (40-60%) tekee! Esim. intervallit!

En nyt tiedä tuliko tämä järkesti kirjoitettua mutta...
Hengessä mukana! TSemppiä!

29/06/2012 19:58

oho tulipa kirjoitusvirheitä pituuteen siis 159/89kg :D

29/06/2012 19:59

Maksimisykkeella treenaaminen ei todellakaan nosta kuntoa, eikä myöskään intervalliharjoittelu. Kunnon kehittymisen kannalta olisi syytä pitää syke harjoittelun aikana kohtuullisena sillä yli 85% sykkeella liikutaan jo anaerobisesti eli happivelallisesti. Tämä tarkoittaa sitä että lihas ei saa käyttöönsä tarpeeksi happea energia-aineenvaihduntaan ja ihminen väsyy nopeasti. Hyvä treenisyke on siellä 70-80% maksimista.

22/08/2012 11:17

Sinun täytyy kirjautua sisään jättääksesi vastauksen.