keskustelu

Turpoaako mahasi??

Lehdissä lukee, että on tiettyjä ruokia, hedelmiä ym. joita pitäisi välttää, jos haluaa etenkin vatsan turvotuksen kuriin. Missään ei kuitenkaan mainita, mitä ne mystiset ruoat ja muut ovat, jotka turvotusta aiheuttavat. Siispä kysyisin tältä tietävältä liikuntakansalta vinkkejä ja tietoja turvottavista aineista. :) Kiitos etukäteen!

#1 06.01.2003

Aika monella hiilihydraatit kai turvottavat vatsaa. Varsinkin ruisleivän on moni maininnut ongelmanaan.

#2 06.01.2003

taas näitä ristiriitaisuuksia!!! Syö vaalean leivän sijaan ruisleipää, mutta älä liikaa ettei se turvota mahaasi...! Ärsyttävää! :/

#3 07.01.2003

Niinhän se on... Toisaalta luulisin että osa turvotuksesta johtuu ruisleivän kuitumäärästä, joten kun vatsa tottuu runsaaseen kuituun, niin ehkäpä ongelmaa ei enää esiinny. Itselläni ei vatsa ainakaan turpoa ruisleivästä sen kummemmin, se on kai tottunut (syön paljon kuituja, päivittäin jopa yli suositellun annoksen).

#4 07.01.2003

Jos haluat kehittyä: SYÖ!
Jos et halua kehittyä: ÄLÄ SYÖ

ja sillä selvä...

#5 07.01.2003

aina ja joka päivä, vaikka ei mittään söisikään. lääkärit on nyt ronkkineet mua tässä jonku vuoden, eikä ne vieläkään tiedä, mikä mussa mättää... mulla on jotenkin vähän koko elimistö sekasin( maha/suolisto, hormonitoiminta=ne joka kuukausi ilmestyvät eivät ilmesty..mitäs vielä..)mutta turvotus ja mahakipu ovat ehdottomasti ne pahimmat mielenlannistajat!

#6 08.01.2003

pahimmat turvottajat ruuasta puhuttaessa on ainakin soija, ruisleipä, purkka, keinotekoisilla makeutusaineilla makeutetut karkit, kahvi ja jopa tee mulla, kaali, suklaa, karkki yleisesti ym..

#7 08.01.2003

Itselläni liian vähä veden juominen ja liian vähä liikkuminen lisäävät ilman kertymistä mahaan. Toisaalta Pilates-jumppa on auttanut litistämään tota mahaa niin, että vaikka se olisi täynnä ilmaa ja todella kipeä, se ei merkittävästi pömpötä.

Ai niin ja tässä vielä vatsanhierontaohje:

VATSAHIERONTA auttaa dieetin ja stressin kipeyttämää mahaa, edistää ruoansulatusta ja rentouttaa. Mene makaamaan mukavasti sänkyyn tms. paikkaan selällesi. Rentouta koko kroppa hengittämällä syvään. Kuvittele että napasi on kellon keskipiste, klo 12 on lähimpänä leukaasi ja klo 6 osoittaa jalkoväliisi. Aloita hieromalla klo 9 sektorilta pienin myötäpäivään etenevin liikkein. Muista hengittää koko ajan rauhallisesti -- kuvittele hengittäväsi vatsapohjaan asti. Hierominen voi tehdä kipeää, jos suoli on kovasti turvoksissa, mutta yritä ignoroida sitä hengittämällä syvään. Kun kohta tuntuu pehmeämmältä (tai jos se tuntuu heti alkuun aika pehmeältä ja kivuttomalta), siirry klo 10 sektoriin, sitten siitä 11 -- 12 -- 1 -- 2 -- jne. sektoriin -- siis myötäpäivään... Jos joku kohta on selvästi kova, hiero sitä siis niin kauan että pehmenee. Kun olet saanut rundin täyteen, lämmitä käsilläsi kipeimpiä kohtia ja toista hieronta tarvittaessa uudelleen. Tätä on vähän vaikea selittää, opin sen itse terveyskylpylässä Thaimaassa, mutta harjoitus tekee mestarin. Itse hieron mahaa yleensä joka ilta, kunnes maha kurisee = on käynnissä. Hieronta voi välillä tehdä todella kipeää, mutta ei tarvitse pelätä että saisi loukattua itseään. Jalkojen koukkuun nosto auttaa rentouttamaan mahaa.

rakkaudella
Kutri

#8 08.01.2003

Urbaanilegenda kertoo, että olut turvottaa mahaa. Varsinkin suodattamattomat vehnäoluet, sillä niissä on hiiva mukana pullossa/lasissa.

#9 08.01.2003

Kiitos mahtavasta hierontavinkistä! en oo vielä kokeillut mutta en malta odottaa iltaa et pääsen kokeilemaan...! Vettä oon yrittäny juoda päivittäin 2 litraa, joskus vähä vähemmän... mut selvästi oon sitä lisännyt.

#10 11.01.2003

Kokeilin sitä ja kello 11 ylös ja koko oikea puoli löytyy tosi aristavia sektoreita . Auts .Kuinka usein vuorokaudessa hierontaa voi tehdä??? vastaa kiiruusti!

#11 16.06.2012

Hiiva on monilla syy turvotukseen. Eli ei se ruisleipä itsessään turvota, vaan siinä oleva hiiva. Valitse siis hiivatonta ruisleipää, sellaista löytyy ihan perus ruokakaupoista. Myös omenat ja hiilihapolliset juomat, sokeri ja makeutusaineet turvottavat. Monien suolisto ei myöskään kestä vehnää missään muodossa. Eli noista lähde karsimaan ja kokeilemaan.

#12 27.06.2012

nesteitä keräävät kuten suola turvottaa myös.

itsellä kaikki vaaleat jauhot, makarooni, ja peruna. kun nuo jätin pois. maha on helpottanut.
Itsellä ruis ei aiheuta ongelmia.
vissiin pitäis kokeilla kaikkea. yksi mikä aiheuttaa monen tutkimuksen mukaan turvotusta yms.: kuidut yhdistettynä maitotuotteisiin.

#13 30.06.2012

joo

#14 10.01.2013

Itse ainakin, kun vaihdoin murot, pastat, leivät yms. täysjyvään, turvotus laski huomattamasti ja on pysynytkin poissa. Kannattaa välttää myös kaikenlaisia makeita ruokia ja hiilihapollisia juomia.

#15 17.03.2013
Alt
Alt

Kyllä ne on ne hiilarit ja varsinkin vehnästä(yllättävän monen vatsa ei kestä vehnää, vaikkei siitä varsinaisesti tulekaan oireita) tulevat sellaiset mitkä aiheuttaa sen turvotuksen.

Se määrä hiivaa mitä leivästä saa, ei todellakaan turvota, tuntemukseen asti, ketään tervettä.

Hiilihappoinen juomahan ei edes kuulu terveellisen elämäntavan omaavan ruokavalioon.

#16 06.11.2013

Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään jättääksesi vastauksen.